Πριν από λίγη ώρα, και ενώ το συλλαλητήριο των αναπληρωτών βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις 15.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, μια γυναίκα τραυματίστηκε από απευθείας βολή με κάνιστρο δακρυγόνου εξ επαφής στην πλάτη της.

Όταν η πορεία πλησίασε προς τα κάγκελα της Βουλής, οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα, ο κόσμος δεν υποχώρησε. Ξαναπλησίασε και έριχναν για ώρα δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Η ατμόσφαιρα έγινε φοβερά αποπνικτική.

Όταν οι πολίτες βγαίνουν στον δρόμο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, η αστυνομία για ακόμη μια φορά απαντά με βία και καταστολή, πετώντας δακρυγόνα και κρότους λάμψης.

Να σημειωθεί ότι το σημερινό συλλαλητήριο στο οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές πραγματοποιείται ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με κεντρικό σύνθημα «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών» .

Η συζήτηση και η ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη, λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X