Η  αστυνομική βία στους Αφροαμερικανούς βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου προεκλογικού σποτ του Μπέρνι Σάντερς. Στο συγκινητικό βιντεάκι μιλά η γυναίκα του Έρικ Γκάρνερ, δολοφονημένου από αστυνομικούς, η οποία είναι ακτιβίστρια και μάχεται καθημερινά ενάντια στις διακρίσεις και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός στην Αμερική, σε αυτό το επίπεδο, ασχολείται με το θέμα της βίας στους Αφροαμερικανούς και μάλιστα το βάζει στο επίκεντρο της καμπάνιας του. Ο Σάντερς άλλωστε τονίζει: «Θέλω να δω μια Αμερική όπου οι νέοι μαύροι Αμερικανοί θα μπορούν να βγαίνουν ελεύθερα στον δρόμο χωρίς να φοβούνται να μην πυροβοληθούν από την αστυνομία.»

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X