Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, θέλοντας έτσι να τιμήσει τον Ζακ Κωστόπουλο. Ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στη βιτρίνα κοσμηματοπωλείου και μετά στον πεζόδρομο, όπου αργότερα έσπευσαν και αστυνομικοί, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητα σε βάρος του.

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία ο κόσμος διαδηλώνει μαζικά και ζητά να μην υπάρξει κανένας άλλος άνθρωπος που θα βρεθεί στη θέση του Ζακ.

«Ο φίλος μας ο Ζακ, η αδερφή μας η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλαδστωνος μπροστά σε δεκάδες καλωδιωμένα φαντάσματα που δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν αυτή τη βαρβαρότητα», αναφέρουν στο κάλεσμα της διαδήλωσης οι διοργανωτές.

Πριν λίγο στο κατάστημα που έγινε η δολοφονία, αλληλέγγυοι έφτιαξαν στένσιλ γκράφιτι, στο οποίο φαίνεται το πρόσωπο του Ζακ και γράφει από κάτω:

“Η κανονικότητά σας βρωμάει αίμα

είμαστε όλα Ζακ”

Φωτογραφίες της Άντυς Κουκλάδα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια