Ή μήπως και τα δύο; Αυτό το μήνυμα θέλησαν να περάσουν πέντε ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας, οι οποίοι μεταμορφώθηκαν σε “κοινούς θνητούς” και πέρασαν λίγες ώρες με άλλους -ανυποψίαστους- κοινούς θνητούς.

Η μεταμόρφωση οργανώθηκε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «Movistar» η οποία ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας, θέλησε να τονώσει το ηθικό τόσο των παικτών της πρωταθλήτριας κόσμου, όσο και των ισπανών πολιτών. Στο πλαίσιο της διαφήμισης, πέντε αστέρες των “Φούριας Ρόχας”, ο Αντρές Ινιέστα, ο Πέπε Ρέινα, ο Σάντι Καθόρλα, ο Χουανφράν και ο Τσάμπι Αλόνσο, αφέθηκαν στα χέρια των ειδικών, “μεταμορφώθηκαν” σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί και στη συνέχεια ανέλαβαν χρέη αγροτών, γιατρών και παιδαγωγών.

Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε ώστε οι ποδοσφαιριστές να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για τα απαραίτητα και να κατανοήσουν τις δυσκολίες που συναντούν αυτοί οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους. Όταν μάλιστα οι εργαζόμενοι είδαν -στη συνέχεια- σε βίντεο ότι εργάστηκαν για λίγες ώρες δίπλα σε αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την έκπληξη, τον ενθουσιασμό, αλλά και την συγκίνησή τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]