«Αυτή η καταραμένη κλέφτρα πρέπει να πάει τριάντα χρόνια φυλακή και να τεθεί σε κατάσταση που να μην κάνει πια παιδιά, και τα φτωχά τα παιδιά της να δοθούν σε αξιοπρεπείς οικογένειες. Τελεία», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ζητώντας στην πράξη τη στείρωση στη φυλακή μιας εγκύου Ρομά, η οποία αποφυλακίστηκε λόγω της εγκυμοσύνης της. Σύμφωνα με δημοσίευμα είχε κλέψει την τσάντα μιας γυναίκας σε αναπηρικό καροτσάκι.

Για πρώτη φορά τα απάνθρωπα και ρατσιστικά σχόλια του Σαλβίνι φαίνεται ότι μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ στα κοινωνικά δίκτυα. Ο αρχηγός της Λέγκας βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο γιατί δεν έδωσε ακόμη λογαριασμό για τα 49 εκατομμύρια ευρώ που… χάθηκαν από τη χρηματοδότηση του Δημοσίου προς το κόμμα του.

Ο ηγέτης της κοινότητας των Ρομά Σαντίνο Σπινέλι κατήγγειλε ότι «η ορολογία που χρησιμοποιεί ο υπουργός μοιάζει περισσότερο με αυτή δικτατορικού καθεστώτος και όχι ενός δημοκρατικού συστήματος όπου ισχύει το κράτος δικαίου. Είναι τρομερό να ακούμε αυτές τις λέξεις, γιατί τη στείρωση την έκαναν οι ναζιστές». «Είναι ένα πράγμα να διώκεις όποιον διαπράττει ένα αδίκημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και είναι πολύ διαφορετικό να επιβάλλεις μια πρόσθετη ποινή μόνο γιατί πρόκειται για Ρομά. Ο υπουργός θα έπρεπε να ασχολείται με τη μεγάλη φοροδιαφυγή, με τις μεγάλες Μαφίες και με τη μεγάλη διαφθορά, που απομυζούν μεγάλους πόρους από το κράτος, αντί να κάνει μια διαρκή προεκλογική εκστρατεία εναντίον αδύναμων γυναικών και παιδιών».

*Από την Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια