Μπροστά εκείνος.
Τον ακολουθεί, πιστά. Για να τον προσέχει, όχι γιατί του είναι υποτελής.
Στην ανηφόρα, εκείνος πάντα κοντοστέκεται στα μισά της. Και πάντα στα μισά, εκείνη περνά το χέρι της πάνω από τους ώμους του. Το κάνει για να στηριχθεί και να πάρει μια ανάσα. Το κάνει όμως και για να τον αγκαλιάσει.
Ενώ τον αγκαλιάζει, αντί να τον καθηλώνει σε ένα σημείο, τον ωθεί με τρυφερότητα να ανεβουν μαζί, ακόμη μια ανηφόρα στη μακρά κοινή τους πορεία.

Μια γυναίκα, στην ηλικία τους, κατεβαίνει μόνη.
Χαμογελά στη θέα της προσπάθειας και δείχνει να τους χαίρεται. Ποιος ξέρει, μπορεί να της θύμισε κάτι απ’ το παρελθόν. Μπορεί όμως και το χαμόγελο να δήλωνε επιθυμία. Να προτιμούσε η κατηφόρα της, να ήταν ανηφορά. Αρκεί να είχε ένα χέρι πάνω στους δικούς της ώμους.

*Εμπνευσμένο από στιγμιότυπο στην Καλλιδρομίου, σε σημείο που ο χρόνος έχει σταματήσει σε άλλη δεκαετία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια