Τι κι αν είχε βρέξει πριν λίγο, τι κι αν σπάνια βλέπεις κόσμο να αράζει στην πλατεία Βαρβακείου Αγοράς, η δεύτερη εκδήλωση από το Listen to the Road, κατάφερε να προσελκύσει αρκετές παρέες και να ζωντανέψει μια μέχρι πρότινος ξεχασμένη γωνιά της πόλης. Ο χώρος γέμισε από μουσικές και χρώματα, ενώ κυριάρχησε η καλή διάθεση και ο χορός.

Το πρότζεκτ θέλει να επαναφέρει την επαφή μας με την πόλη και παράλληλα να δώσει βήμα σε καλλιτέχνες να εκφραστούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται events σε δημόσιο χώρο, η διαφορά είναι ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε οι εκδηλώσεις να καθιερωθούν και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα δίκτυο καλλιτεχνών, που δεν θα “χαθεί”, μετά το τέλος κάθε event.

Το Σάββατο το μεσημέρι ήμασταν εκεί και απολαύσαμε ένα πολύ ζωντανό πρόγραμμα, που αρχικά είχε θεατρικό αυτοσχεδιασμό και στη συνέχεια έπαιξαν μουσική οι Three and a Half Men.

Ανυπομονούμε για τις επόμενες “εμπνεύσεις” του Listen to the road σε κάποιο από τα σημεία “ελεύθερης έκφρασης”: (Πλατεία Καραμάνου, Πλατεία Βαρβακείου, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Καλαμιώτου και Ευαγγελιστρίας, Μητροπόλεως 72).

 

listentotheroad_3point2

listentotheroad_3point3

listentotheroad_3point

 

Η πρόσκληση του Listen to the road είναι ανοιχτή σε πολλές κατηγορίες καλλιτεχνών: “Αν είσαι μουσικός, χορευτής, ηθοποιός, circus performer, youtuber, stand-up comedian, εικαστικός, κουκλοπαίκτης, λάτρης του προφορικού λόγου κτλ, δήλωσε συμμετοχή και θα σου δoθεί η ευκαιρία να παρουσιαστείς στο κοινό σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Ταυτόχρονα, γίνεσαι μέλος της ψηφιακής κοινότητας Listen to the Road, έχοντας τη δυνατότητα να προωθείς τη δουλειά σου μέσω της πλατφόρμας”.

 

listentotheroad_3point5

Θεατρικός αυτοσχεδιασμός από την ομάδα Improvisation on the Road (Θανάσης Βοϊδήλος, Παναγιώτης Γεωργιάδης, Σουσάνα Μπακοπούλου, Κατερίνα-Τίνα Παπακωνσταντίνου, Χαρά Ράμαλη και Θανάσης Χατζόπουλος)

listentotheroad_3point6

listentotheroad_3point4

listentotheroad_3point7

listentotheroad_3point8

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Listen to the Road εδώ.

 

*Φωτογραφίες: Κίμωνας Αλέξης Κοκκινάρης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X