Τις τελευταίες μέρες ο μικρός πεζόδρομος της Τσαμαδού σφύζει από ζωή, αλλά περισσότερο σφύζει από αλληλεγγύη. Κάτοικοι και μη των Εξαρχείων πηγαινοέρχονται με γεμάτες σακούλες του super market στα χέρια.

Νερό, φρυγανιές, σαπούνια, ό,τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει στους δεκάδες Αφγανούς πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως που εδώ και κάποιες εβδομάδες μη έχοντας πουθενά άλλου να διαμείνουν και έχοντας φτάσει χωρίς υπάρχοντα και χωρίς χρήματα στο κέντρο της Αθήνας έχουν βρει καταφύγιο κάτω από τα δέντρα του πάρκου. Οικογένειες με μικρά παιδιά και μωρά μηνών κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιουλίου έχουν αφεθεί στο έλεος της τύχης τους μιας και κανένας χώρος δεν έχει βρεθεί να τους φιλοξενήσει. Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής έχουν αποβεί άκαρπες και οι πρόσφυγες έχουν μόνο τους Γιατρούς του Κόσμου και άλλες οργανώσεις που προσφέρουν καθημερινά την ιατρική βοήθειά τους.

tsamadou 1

Παρ΄ όλα αυτά, τη μεγαλύτερη και συγκινητικότερη βοήθεια την δίνει ο απλός κόσμος καθώς και το Στέκι Μεταναστών. Μικροί και μεγάλοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι. Ένα πλήθος ετερόκλητο απαρτίζει την συνέλευση της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως που προσπαθεί μέρα νύχτα να προσφέρει ό,τι μπορεί σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν κοίταξα την αποθήκη ασφυκτικά γεμάτη με είδη πρώτης ανάγκης σκέφτηκα πως ό,τι και να γίνει αν αυτή η δύναμη της αλληλεγγύης παραμείνει και εξαπλωθεί τίποτα δεν έχουμε να φοβόμαστε.

prosfyges

ΥΓ. Οι πρόσφυγες συνεχίζουν να χρειάζονται την βοήθειά μας. Εδώ ορισμένα από τα πράγματα που χρειάζονται.

pinakas anagkesΠληροφορίες εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X