Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» για 17ο συνεχές Σάββατο, στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών άγγιξε τους 28.600 (εκ των οποίων οι 3.000 στην πρωτεύουσα) και ήταν μικρότερος κατά περίπου 10.000 σε σύγκριση με τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Εκτός από την πτώση στη συμμετοχή, δεν σημειώθηκαν και σοβαρά επεισόδια, όπως σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Βεβαίως, η αστυνομία έριξε κάποια δακρυγόνα και χρησιμοποιούσε εκτοξευτήρες νερού στο τέλος της διαδήλωσης στο Παρίσι, τη στιγμή που ορισμένοι διαδηλωτές, με καλυμμένα πρόσωπα και μαύρες σημαίες, αρνούνταν να αποχωρήσουν από τη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ.

O αριθμός των διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» μειώνεται σταθερά, παρά την ενθάρρυνση για συμμετοχή από τους οργανωτές. Οι τελευταίοι ευελπιστούν ότι το επόμενο Σάββατο θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση, με την ευκαιρία της επετείου των τεσσάρων μηνών κινητοποιήσεων.

* Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια