Στο Νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε στις 21.05 το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ένιωσε ατονία και έντονες ζαλάδες, καθώς εδώ και τέσσερις ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας, την οποία δικαιούται βάσει του νόμου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Thepressproject εξηγώντας την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας δήλωσε:

«Το δικαίωμα της άδειας κατακτήθηκε με αγώνες, δυνατές απεργίας πείνας και θυσίες. Η κατάργησή του δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς κρατούμενους αλλά ολόκληρο το κίνημα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Για μένα η απεργία πείνας υπερβαίνει το ζήτημα μιας ατομικής άδειας. Ειδικά όταν η κατάργησή της τίθεται με τόσο καθαρούς πολιτικοϊδεολογικούς όρους και απαιτήσεις για αποκήρυξη ιδεών.

Έτσι, η επιλογή της απεργίας πείνας ως ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας και ως ζήτημα υπεράσπισης μιας κατάκτησης του κινήματος ήταν μονόδρομος. Αποτελεί ακόμα μια τιμή στην επαναστατική παράδοση τόσων απεργών πείνας που έστειλαν ένα μήνυμα αντίστασης επισημαίνοντας ότι οι αγώνες έχουν πάντα και προσωπικό κόστος».

Ολόκληρη η συνέντευξη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια