Στο νοσοκομείο εσπευσμένα μετά από λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρθηκε ο κρατούμενος απεργός πείνας και δίψας Κωνσταντίνος Γιαντζόγλου.

Ο κρατούμενος που κατηγορείται για την αποστολή της επιστολής με εκρηκτική ύλη στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικές δυνάμεις κατά την προσπάθεια μεταγωγής του στις φυλακές της Λάρισας, έχει προχωρήσει σε “λευκή” απεργία, κάνοντας αποχή και από το φαγητό και από το νερό. Το αίτημά του να παραμείνει στον Κορυδαλλό για να έχει απρόσκοπτη επικοινωνία με τους δικηγόρους του προκειμένου να ετοιμαστεί η υπεράσπισή του, παραμένει σε εκκρεμότητα.

Παρά την προφορική δέσμευση του διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης και συντονιστή φυλακών, Παύλου Δουλάμη ότι θα εξεταζόταν αρχικά τη Δευτέρα το αίτημα μεταγωγής του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) και, μάλιστα, κατά προτεραιότητα, καμία τέτοια απόφαση δεν έχει παρθεί μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των Φυλακών για τη μεταγωγή του Κ. Γιατζόγλου:

Μετά την απαγωγή του συγκρατούμενού μας Κ. Γιαγτζόγλου τα ξημερώματα του Σαββάτου από τα ΕΚΑΜ, όλοι οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού, από όλες τις πτέρυγες μαζί με τις γυναικείες φυλακές ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ με τον πιο δυναμικό τρόπο να σταματήσουν οι αστυνομικές εισβολές – απαγωγές και να υπάρχει σεβασμός στον κάθε απεργό πείνας
Απέναντι στην δυναμική αποφασιστικότητα μας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Παύλος Δουλάμης, μπροστά στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, στους αρχιφύλακες, στον διευθυντή και τον δικηγόρο της επιτροπής Γ. Κακαρνιά, ΔΗΛΩΣΕ ότι Δευτέρα, το αργότερο Τρίτη, θα συνεδρίαζε η Κ.Ε.Μ. για την μεταγωγή του συγκρατούμενου μας απεργού πείνας.

Έτσι αναστείλαμε την κινητοποίηση μας, σε σχέση με την μεταγωγή – απαγωγή.

Όμως ο εκπρόσωπος του υπουργείου μάς είπε ΨΕΜΑΤΑ.

Ούτε την Δευτέρα, ούτε την Τρίτη συνεδρίασε η Κ.Ε.Μ.

Πρόεδρος της Κ.Ε.Μ. είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ε. Φυτράκης, ο οποίος με πρόφαση γραφειοκρατικά ζητήματα δηλώνει ότι «μπορεί την Παρασκευή να συνεδριάσει η Κ.Ε.Μ.»

Με αυτά τα «μπορεί» μάς έχουν δολοφονήσει τις άδειες, τις αναστολές και όλα τα δικαιώματα μας.

Ο Ε. Φυτράκης αυτή την στιγμή είναι ο απόλυτα υπεύθυνος και ηθικός αυτουργός της επερχόμενης δολοφονίας του απεργού πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου.

Την ίδια στιγμή που ο Κ. Γιαγτζόγλου αργοπεθαίνει βασανιστικά αρνούμενος να τραφεί και να πιεί νερό, ο Ε. Φυτράκης παίζει την ζωή του Κωνσταντίνου κορώνα – γράμματα.

Κι αφού μας λένε ψέματα για μια απλή μεταγωγή, γιατί να τους πιστέψουμε για οτιδήποτε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η Κ.Ε.Μ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΣ Κ. ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΩΣ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΟΙΧΤΗ

ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η Κ.Ε.Μ. ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ

ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΣΥΓΚΡΑΤΟΎΜΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΔΕΝ ΒΡΑΖΕΙ… ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X