Τη στήριξή του στους 160 μετανάστες του πλοίου Open Arms, στο οποίο δεν επιτρέπει να δέσει η ιταλική κυβέρνηση, εξέφρασε ο μπασκετμπολίστας Μαρκ Γκασόλ. Ο Ισπανός αθλητής δήλωσε την αλληλεγγύη του και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

“Είναι ήρωες. Παρακαλώ ζητήστε λύση”, δήλωσε αρχικά ο Μ. Γκασόλ. “Είναι ζήτημα σεβασμού στους ανθρώπους”, υπογράμμισε και υπενθύμισε το αυτονόητο: “Στο μόνο που διαφέρουν από εμάς είναι ότι γεννήθηκαν στην άλλη πλευρά της Μεσογείου”.

Σημειώνεται ότι το πλοίο επισκέφθηκε για να στηρίξει τους μετανάστες και ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ. Μετά την ενέργειά του, ο Ματέο Σαλβίνι τον κάλεσε να πάρει τους μετανάστες σπίτι του, αφού ενδιαφέρεται τόσο…

O Ρίτσαρντ Γκιρ σε πλοίο με μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X