Λίγες μέρες μετά την αθωωτική απόφαση για 21 κατοίκους των Σκουριών, που βρέθηκαν στο εδώλιο ώστε να πειθαρχήσουν και να μην αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους από την εξόρυξη χρυσού, η Μιράντα Ξαφά γνωστή για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της αμιφσβήτησε ανοιχτά τη δικαστική απόφαση.

Με ανάρτησή της στο twitter η Μ. Ξαφά αμφισβητεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, λέγοντας ότι συμβάλλει στην απόσυρση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας από την εταιρεία και από κάθε άλλη από το εξωτερικό που θα ήθελε να προχωρήσει σε αντίστοιχη άμεση επένδυση.

Φυσική η Μ. Ξαφά δεν εξετάζει τις ήδη σημαντικές περιβαλλοντικές καταστροφές που έχει προκαλέσει η παρουσία της εταιρείας με τις εγκαταστάσεις της στο βουνό και ταυτόχρονα προτιμά να βρεθούν αθώοι άνθρωποι στη φυλακή, ώστε να μην εκφράζεται η παραμικρή αντίρρηση.

Η σχετική ανάρτηση

Η μετάφρασή της

«Ακόμα μία αμφιλεγόμενη απόφαση από τα “ανεξάρτητα” ελληνικά δικαστήρια. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η καναδική εταιρεία εξορύξεων χρυσού Eldorado, είναι αποτρεπτικός για κάθε άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια