Συγγνώμη για την ερώτησή που έκανε σε συνέντευξη Τύπου, ζήτησε ο δημοσιογράφος Ρήγας Δάρδαλης από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που απλά τον αγκάλιασε και του είπε: «ξέχασε το, όλα καλά».

Έλληνας δημοσιογράφος έκανε ρατσιστική ερώτηση για τον Αντετοκούμπο

Οι αντιδράσεις από τα διεθνή Μέσα κι από τον κόσμο είχαν ως αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να γυρίσει στην Ελλάδα, αφού η Cosmote TV απέσυρε την αποστολή του: «Σχετικά με την ερώτηση δημοσιογράφου της Cosmote TV στον προπονητή του ΝΒΑ Στιβ Κερ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το All Star Game, η Cosmote TV δηλώνει ότι:

-Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της.

-Αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου.

Η COSMOTE TV απέσυρε ήδη τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο από την αποστολή στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η συγγνώμη κι η αγκαλιά του Γιάννη

Ο Ρήγας Δάρδαλης αμέσως θέλησε να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι ο σταρ των Μπακς… απλά τον αγκάλιασε και του είπε να ξεχάσει το γεγονός.

Ο Γιώργος Πάνου, μάνατζερ του Αντετοκούνμπο, σχολιάζοντας το συμβάν είπε: «Χτές (σ.σ. στις 16/2) έγινε από έναν εξαίρετο δημοσιογράφο μια άστοχη ερώτηση. Όλοι μας έχουμε κακές στιγμές στην επαγγελματική μας καριέρα, ο Ρήγας ‘κατάφερε’ να έχει και το χειρότερο timing… Πρo ολίγου ζήτησε ο ίδιος προσωπικά συγγνώμη απο το Γιάννη, ο οποίος απλά τον αγκάλιασε και του είπε ‘ξέχασε το, όλα καλά’ .

Το γεγονός από την πλευρά όλων μας και κυρίως του Γιάννη, θεωρείται λήξαν».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X