Με το σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τα μηχανήματα της ΒΙΟ.ΜΕ.” οι εργαζόμενοι του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της χώρας απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την εκδίκαση ανακοπής της αγοράς των μηχανημάτων από τους πρώην εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ., το σωματείο εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, με τις απαιτήσεις των εργαζομένων να είναι -σε έναν ουτοπικό κόσμο- προφανείς και απλές: “Τα εργαλεία της δουλειάς στα χέρια των εργατών, το εργοστάσιο σ’ αυτούς που το δουλεύουν”.

Η οργάνωση είναι του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ., της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και του Εργατικού Ιατρείου στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Blogspot
Site

Διάβασε ακόμα:

Ο Μάνου Τσάο παίζει το Clandestino για τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια