Ένα γιγαντιαίο μεταλλικό υπόστεγο βιομηχανικού τύπου, όπως αυτά που υπάρχουν στην περιοχή της Ιεράς Οδού, καταγγέλλει ότι κατασκευάζεται στο Πεδίο του Άρεως η κίνηση των πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”. Τονίζει ότι πρόκειται για ένα αντιπεριβαλλοντικό σχέδιο και ότι μειώνονται περαιτέρω και με την ανοχή της Περιφέρειας Αττικής ο ελεύθερος χώρος και το πράσινο.

Ενάντια στα σχέδια τσιμεντοποίησης του χώρου με την πρόφαση ότι με αυτο τον τρόπο αναζωογονείται το πάρκο, η συλλογική κίνηση καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Στο Πεδίο του Άρεως αποκόπτεται ένας χώρος 4.000 τ.μ. κοινωφελούς χρήσης, για να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ιδιωτικό νυχτερινό διασκεδαστήριο χωρητικότητας 2.500 θεατών, αντί για τον απλό υπαίθριο χώρο αναψυκτηρίου για οικογένειες, παιδιά και επισκέπτες, οργανικά συνδεδεμένο με το Πάρκο, που για χρόνια διεκδικούσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Ο επιχειρηματίας θέτει συνεχώς όρους για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του Πάρκου και η Περιφέρεια συναινεί, ξεδιάντροπα, στην μείωση του ελεύθερου χώρου και του πρασίνου.

Ξεκίνησε με παραχώρηση επί πλέον χώρου 500 τ.μ. πάρκου, προχώρησε σε τσιμεντοποίηση 2.000 τ.μ. υπάρχοντος πρασίνου, στην κατασκευή υπερμεγέθους σκηνής ύψους 12 μέτρων, σε ιδιωτική είσοδο στο Πάρκο, στην προετοιμασία για κατασκευή στεγάστρου για 2.000 τ.μ., ύψους 4όροφης πολυκατοικίας.

Σε λίγο θα έχουμε μέσα στο πάρκο ένα γιγαντιαίο μεταλλικό υπόστεγο βιομηχανικού τύπου, όπως αυτά που υπάρχουν στην περιοχή της Ιεράς Οδού.

Όλοι και όλες μαζί:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ στις 11:30 π.μ. στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος»

για να σταματήσουμε τα καταστροφικά, για το Πάρκο, αντιπεριβαλλοντικά σχέδιά τους.

 Μια δεύτερη, μετά τον Πανελλήνιο, «νομιμοφανής» αυθαιρεσία δεν πρέπει να περάσει.

Οι περιφερειάρχες και οι επιχειρηματίες έρχονται και παρέρχονται τα τσιμέντα και η καταστροφή του πρασίνου δυστυχώς παραμένουν. Η Αθήνα χρειάζεται ελεύθερους χώρους πρασίνου και όχι άλλα τέτοια νυχτερινά κέντρα και μουσικές σκηνές.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια