Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για την κατασκευή mall στην Ακαδημία Πλάτωνα έχει προγραμματιστεί για αύριο (25/2) στις 11 το πρωί στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού, Περιστέρι).

Πολίτες και συλλογικότητες δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι η κατασκευή ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου θα αποτελέσει ταφόπλακα για την περιοχή, προκαλώντας περιβαλλοντικές καταστροφές και επιπλέον επιβάρυνση της πόλης, που έχει ανάγκη για περισσότερους ανοικτούς και πράσινους χώρους.

Τονίζουν παράλληλα ότι για εκείνους η αναβάθμιση της περιοχής, δεν ταυτίζεται με νέα γιγάντια κτήρια, αλλά με παρεμβάσεις που θα υπερασπίζονται το φυσικό περιβάλλον, θα προστατεύουν τις τοπικές αγορές και θα αναδεικνύουν τον αρχαιoλογικό χαρακτήρα της περιοχής, προς όφελος των πολλών και των λίγων ισχυρών επιχειρηματιών.

Η αφίσα για την κινητοποίηση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X