Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα έξω από την Πέτρου Ράλλη στην διεύθυνση αλλοδαπών, καλούν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στην κατάληωη στέγης προσφύγων του 5ου Λυκείου που εκκενώθηκε το πρωί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το κάλεσμα:

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ!

“Που είναι ο Μποσεντ;”
Αυτό θα ρωτήσει σήμερα ο δάσκαλος για τον Μποσεντ και για τα άλλα παιδιά της κατάληψης- στέγης προσφύγων του 5ου Λυκείου Αθηνών που δεν θα πάνε σήμερα στο σχολείο.

Και αυτό γιατί σήμερα στις 6.30π.μ. πραγματοποιήθηκε η 7η σε σειρά εκκένωση κατάληψης στέγης- κοινωνικού χώρου.

Η συγκεκριμένη κατάληψη φιλοξενούσε περισσότερους από 130 πρόσφυγες και μετανάστες, προερχόμενους από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, όλοι όμως έχοντας περάσει σύνορα τουλάχιστον 2 χωρών και έχοντας καταφέρει να είναι κάτι παραπάνω από έναν απλό αριθμό, από ένα κατειλημμένο κτίριο.. Να είναι μια ζωντανή κοινότητα αλληλεγγύης!

Διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και ΥΜΕΤ με Fullface και αυτόματα εξουδετέρωσαν μια ακόμα “απειλή”, μια ακόμα “εστία ανομίας” ναρκωτικών και όπλων. Το πρώτο επικίνδυνο που αντίκρισαν θα ήταν καμιά δεκαριά ψαλίδια, ξυλομπογιές, βιβλία και δύο σακούλες γεμάτες παιχνίδια που δεν πρόλαβαν να μοιραστούν.

Τα καθεστωτικά μέσα (βλ. zougla, CNN, ingr και πρώτο θέμα) ήταν και αυτά εκεί για να αναπαράγουν -χωρίς αιδώ – φωτογραφίες και βίντεο παιδιών που κλαίνε και αλληλέγγυων (που βρίσκονταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους) χωρίς να έχουν καλύψει τα πρόσωπα τους, όπως υποχρεούνται. Ακόμη “σκηνοθέτες” της ΓΑΔΑ φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο ενώ θολώνουν τα πανό υποστήριξης και αλληλεγγύης, καταγράφουν με επιδεικτικό και χυδαίο τρόπο τις “άθλιες συνθήκες διαβίωσης”, όπως επίσης και στιγμές έμπρακτης μπατσικής αλληλεγγύης, όπου μοιράζουν νερά, φορώντας βέβαια τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό: μάσκες, γάντια (λες και μπαίνανε στο Τσερνόμπιλ).

Ελπίζουμε πως όλες αυτές οι παραπάνω εικόνες θα διαγραφούν από τις μνήμες των παιδιών -που άλλωστε έχουν αντιμετωπίσει ήδη τόσα πολλά- και θα μείνουν μόνο οι όμορφες στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο του 5ου Λυκείου.

Απ’ την δική μας μνήμη όμως αυτό που ζήσαμε σήμερα δεν θα διαγραφεί. Γιατί εμείς ξέρουμε ότι οι ιδέες και τα όνειρα ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ!

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε σήμερα Δευτέρα 23/09 και ώρα 6.00μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση αλλοδαπών (Πέτρου Ράλλη 24)

Τρόπος πρόσβασης:
Με Γ18, Β18 στάση Αγίας Άννης.
Συγκέντρωση στην εκκλησία και πορεία προς Διεύθυνση αλλοδαπών.

Αλληλέγγυοι/ αλληλέγγυες 5ου Λυκείου Αθηνών.

5th School – Φιλοξενία Προσφύγων 5ο Λύκειο Αθηνών

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X