Σε συγκέντρωση και πορεία Αλληλεγγύης στο Αφρίν καλεί αύριο Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 6μμ στην Πλατεία Λιονταριών, η Πρωτοβουλία Ηρακλείου Κρήτης για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες. Στο κάλεσμα, η πρωτοβουλία αναφέρει ότι η Τουρκία συνεχίζει να καταπατάει ανεξέλεγκτα τα ανθρώπινα δικαιώματα και στις 20 Ιανουαρίου προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς, που έπληξαν ακόμα και τη κεντρική μονάδα υδροδότησης της πόλης του Αφρίν.

Η Πρωτοβουλία καλεί τον κόσμο να μη σιωπήσει και να δείξει έμπρακτα στο δρόμο με την παρουσία του την αντίθεσή του στις πρακτικές της Τουρκίας, αλλά και την αλληλεγγύη του στον κόσμο του Αφρίν.

Το κάλεσμα

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ – Ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Το τουρκικό κράτος, συνεχίζοντας την ανεξέλεγκτη πορεία καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπό την άκρως ειρωνική ονομασία ”Κλάδος ελαίας”, προχώρησε στις 20 Ιανουαρίου σε σφοδρούς βομβαρδισμούς του αυτονομημένου κουρδικού καντονιού του Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας. Με τη συγκατάβαση της Ρωσίας και την ανοχή της Ε.Ε και των Η.Π.Α, δημιουργήθηκε νέα ανθρωπιστική κρίση, σε μία περιοχή όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες πρόσφυγες του επταετή συριακού πολέμου. Επιπροσθέτως, η Ε.Ε. λειτουργεί ως ένας ακόμα παράγοντας καταστολής, αφού τα όπλα των τουρκικών στρατευμάτων φέρουν την σφραγίδα της.

Η τουρκική αεροπορία έπληξε ακόμα και τη κεντρική μονάδα υδροδότησης της πόλης του Αφρίν. Στόχος της επίθεσης ήταν η πολιτοφυλακή των κούρδων της Συρίας (YPG/ΥPJ) που από τον Ερντογάν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά των ισλαμοφασιστών του ISIS.

Αφριν, Κομπάνι, και Ταζίρα είναι τα τρία αυτοδιοικούμενα καντόνια στη βόρεια Συρία γνωστά και ως Ροζάβα. Σε αυτή την πολύπαθη περιοχή του πλανήτη, μέσα στη δίνη του πολέμου, ο κουρδικός λαός κατάφερε τα τελευταία χρόνια να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα διακυβέρνησης δημοκρατικό, πλουραλιστικό, χωρίς αποκλεισμούς και με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, με τη γυναίκα να κατέχει κεντρικότατο ρόλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιείται, από το 2012 μέχρι και σήμερα, από τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, όπως εκείνα της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του ISIS. Τα καντόνια της Συρίας δίνουν στην καρδιά της μέσης ανατολής μαθήματα ζωής και οργάνωσης καθώς συγκροτούνται στην βάση της άμεσης δημοκρατίας με τη συμμετοχής των ανθρώπων σε συμβούλια με εβδομαδιαίες συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, νομοθετική συνέλευση στην οποία τα μισά μέλη είναι γυναίκες, κολεκτίβες τέχνης και προώθησης του πολιτισμού, την ώρα που οι μαχητές και μαχήτριες του στρατού των YPG/YPJ παλεύουν για την ανεξαρτησία της περιοχής ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που έχουν βυθίσει τη μέση ανατολή στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα σιωπήσουμε σε ένα ακόμα έγκλημα των “ισχυρών” του κόσμου, παραμένουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Κούρδων και όσων ονειρεύονται διαφορετικά τη ζωή με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Στην επιλογή φασισμός ή επανάσταση, διαλέγουμε το δεύτερο και την αντίσταση των λαών ενάντια στο πρώτο.

ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια