Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο εφετείο για την υπόθεση βιασμού από τον χρυσαυγίτη-προπονητή Πετράκη από αλληλέγγυες/ους/α

Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου πραγματοποιείται η δίκη στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση βιασμού κατ’ εξακολούθηση 14χρονης μαθήτριας από τον χρυσαυγίτη-προπονητή Γιώργο Πετράκη. Ο Πετράκης, που έχει ήδη καταδικαστεί για επίθεση κατά μεταναστών το 2013 και είναι ένας από τους κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξης αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα χρόνο, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Στις 12 Ιουλίου, στις 9:00 το πρωί, στην πλατεία Δασκαλογιάννη πραγματοποιείται συγκέντρωση απέναντι στην πατριαρχία και τον φασισμό.

“Ποτέ καμία μόνη στην έμφυλη βία”, είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι αλληλέγγυες/οι/α

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια