Την περασμένη Κυριακή 4/9, προβλήθηκε από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της δημόσιας τηλεόρασης η εκδήλωση των ναζί καλύφθηκε από πολυκάμερο συνεργείο 16 ατόμων με συνολικό κόστος που άγγιξε τα 3.000 ευρώ.

Η προβολή της εκδήλωση της Χρυσής Αυγής γίνεται σε μια περίοδο που στην Ευρώπη αναβιώνει ο εθνικισμός και σε μια περίοδο που υπάρχει μεγαλύτερη από πότε ανάγκη να αναδεικνύουν οι δημοσιογράφοι το πραγματικό πρόσωπο του κόμματος των ναζιστών.

Η απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλων κομμάτων και συλλογικοτήτων, ενώ ακόμη και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δείχνουν την έντονη αντίθεσή τους.

Η Συλλογικότητα Εργαζομένων ΕΡΤ3 στο κάλεσμά της στη διαδήλωση στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μεταδοθεί ο ρατσιστικός, ναζιστικός λόγος της Χρυσής Αυγής την περασμένη Κυριακή και τονίζει ότι θεωρεί “προσχηματική τη θέση ότι η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να καλύπτει με ποσόστωση τις ανοιχτές εκδηλώσεις που της υποδεικνύουν τα ίδια τα κοινοβουλευτικά κόμματα μετά από σχετικό τους αίτημα”.

Ολόκληρο το κάλεσμα:

Κάλεσμα Συλλογικότητας Εργαζομένων ΕΡΤ3

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας
· στο κάθετα ιεραρχικό μοντέλο διοίκησης της ΕΡΤ
· στο άδικο εργασιακό καθεστώς που δημιουργεί ανισότητες
· στον αυταρχισμό της Διοίκησης
· στην πολιτική της Διοίκησης στον τομέα της ενημέρωσης καθώς με τις επιλογές της συνεχίζει στον κατήφορο της κυβερνητικής προπαγάνδας, απαξιώνοντας τους εργαζόμενους και τους αγώνες κατά του μαύρου και αποστερεί από την ΕΡΤ τα χαρακτηριστικά του πραγματικά κοινωνικού, δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που λειτουργεί στο όνομα και υπέρ της αγωνιζόμενης κοινωνίας.

Επίσης, μετά την κάλυψη της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, δηλώνουμε ότι ως εργαζόμενοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3, που συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ακηδεμόνευτη ενημέρωση για ένα πραγματικά κοινωνικό μέσο, μαζί με την κοινωνία, καταδικάζουμε την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μεταδοθεί ο ρατσιστικός, ναζιστικός λόγος της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε προσχηματική τη θέση ότι η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να καλύπτει με ποσόστωση τις ανοιχτές εκδηλώσεις που της υποδεικνύουν τα ίδια τα κοινοβουλευτικά κόμματα μετά από σχετικό τους αίτημα, την ώρα που η ηγεσία του εν λόγω κόμματος είναι υπόδικη με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Όλοι στην συνάντηση στην Καμάρα το Σάββατο 10/9, στις 17:00

Συλλογικότητα Εργαζομένων ΕΡΤ3

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X