Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους του κέντρου με θέα την Ακρόπολη, ο βιρτουόζος της κρητικής λύρας και συνθέτης Πέτρος Σαριδάκης και οι Εδικοί και Φίλοι (Χρήστος Τζελεπόπουλος, Γιάννης Πλυμάκης, Αντώνης Γερογιάννης) με προσκεκλημένη την Ευγενία Τόλη Δαμαβολίτη μας περιμένουν σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη με το άρωμα και τη μουσική της Μεγαλονήσου.

Ο Πέτρος Σαριδάκης με μια παρέα φίλων τολμά να ξανά-παίζει ξεχασμένες μελωδίες και στίχους του παρελθόντος. Δε φοβάται να εκφραστεί , να πειραματιστεί, εκπλήσσοντας όμορφα το κοινό και βάζοντας βάσεις για μια πιο φρέσκια και συγχρόνως πηγαία τέχνη.

Με επιδράσεις από την παράδοση, η κρητική μουσική εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή και να εμπλουτίζεται. Ο Πέτρος Σαριδάκης ακολουθεί με σεβασμό την ιστορία της μουσικής και δε φοβάται να την εντάξει σε ένα σύγχρονο ρεπερτόριο δείχνοντας ότι η παράδοση παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ.

Εδώ η συνέντευξη με τον Πέτρο Σαριδάκη

Στη συναυλία, εκτός από κλασικούς και παραδοσιακούς κρητικούς σκοπούς, θα ακουστούν επίσης οι νέες συνθέσεις του δίσκου «Το Νάμι» που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2015, συνθέσεις από προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές και συμμετοχές με τη συνοδεία της χορευτικής ομάδας ΚΡΗΣΣΕΣ-Ειρηάννα Κλειδή και του χορευτικού συγκροτήματος του Μανώλη Οικονομάκη.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια συναυλία, με έντονο το στοιχείο μιας μουσικής που ανατρέχει στο παρελθόν προσεγγίζοντάς το σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών και την αισθητική της καλής και  «ανεκμετάλλευτης» παραδοσιακής μουσικής από όπου και αν προέρχεται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πέτρος Σαριδάκης | λύρες Κρήτης Χρήστος Τζελεπόπουλος | κοντραμπάσο Γιάννης Πλυμάκης| λαούτο

Αντώνης Γερογιάννης | Κρουστά ΕυγενίαΔαμαβολίτη Τόλη |φωνητικά

Συμμετέχουν

η Χορευτική Ομάδα ΚΡΗΣΣΕΣ &και το χορευτικό συγκρότημα του Μανώλη Οικονομάκη
Δημόσιες Σχέσεις/Προβολή:
ForArtist – Χρύσα Ματσαγκάνη & Αρτίνα Γκέτση

 

Official Page: ΠέτροςΣαριδάκης / Petros Saridakis

INFO

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου | ώρα έναρξης: 21.00

Κήπος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων | Ερμού 134, Θησείο (Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο)

Γενική Είσοδος : 10€ | Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6930 720843

Προπώληση εισιτηρίων: Διογένους 1-3, Πλάκα

Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00- 14.30 & 15.30- 30

Σάββατο, Κυριακή:10.00 – 14.00

Επικοινωνία με τα ΜΜΕ/Προβολή: ForArtist | info@forartist.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X