Το θράσος της ελληνικής κυβέρνησης να μην αποδέχεται τα μαφιόζικα τελεσίγραφα των εταίρων της και να απαντά με αναβολή της καταβολής της δόσης προς το ΔΝΤ, έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Παράλληλα, έχει επαναφέρει το αίσθημα απαξίωσης των Ελλήνων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Μπαταξήδες» μας ανεβάζουν, «λαμόγια» μας κατεβάζουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό, ορισμένοι σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, σε συνεργασία με τον Bono, αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία για να ξεπλύνουν την ντροπή και να αποδείξουν πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Αυτός θα είναι και ο τίτλος της συναυλίας που ετοιμάζουν ως ένδειξη συμπαράστασης προς το ΔΝΤ, που εδώ και δεκάδες χρόνια δραστηριοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα στο χώρο της τοκογλυφίας.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, που βρίσκεται δίπλα στην Πρεσβεία των ΗΠΑ (όπου εδρεύει το ΔΝΤ) και σε αυτή θα λάβουν μέρος πολλοί και σημαντικοί καλλιτέχνες.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έβαλε μπροστά τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, που θα έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Στο κάλεσμα της Ευγενίας ανταποκρίθηκε άμεσα ο Bono, ο οποίος ναι μεν είναι πολιτικός ακτιβιστής (LOL), αλλά από την άλλη μεριά είναι με το δίκιο. Και το ΔΝΤ πρέπει να πάρει τη δόση του.

Εκτός του Bono, όμως, θα δώσουν το παρών και σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η οικογένεια του οποίου έδωσε μάχη για το Μνημόνιο 1, ο Κωστής Μαραβέγιας που έχει αγωνιστεί για να καθαριστούν από τα χημικά τα παγκάκια που χαμουρεύει γκομενάκια και φυσικά ο Νίκος Πορτοκάλογλου, που συγκίνησε με το καινούριο του τραγούδι «Μαζί τα φάγαμ… ε συγνώμη, το τραγούδι «Θα περάσει κι αυτό».

Ρόλο παρουσιαστή της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο ηθοποιός και βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ενώ θα προβληθεί σε βίντεο η τελευταία μεγάλη ερμηνεία του Δήμου Βερύκιου και τα αυθόρμητα δάκρυα που έχυσε on camera για τα γενέθλια του Δημήτρη Κοντομηνά.

Το παράδειγμα του Δήμου οφείλουμε να το ακολουθήσουμε όλοι. Από την κυβέρνηση που θα έπρεπε να είναι ευγνώμων απέναντι στους δανειστές της και φυσικά όλοι εμείς που ζούμε από το υστέρημα των αφεντικών μας…

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια