Στη σύλληψη 48χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της φασιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία», προχώρησε σήμερα η αστυνομία. Σε βάρος του αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία για τη δράση της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, πρόκειται για ακαδημαϊκό, ο οποίος φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στη ρατσιστική οργάνωσης«Κρυπτεία», που έγινε γνωστή όταν επιτέθηκε στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν που είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017.

Η «Κρυπτεία» έχει πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση και στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας τον Μάρτη του 2018, ενώ είχε δράση και στη Μυτιλήνη. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2017, επικοινώνησε με τη γραμματεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου δηλώνοντας ότι είχε τοποθετήσει βόμβα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 ανέλαβε την ευθύνη για τους καταστροφικούς βανδαλισμούς στο μνημείο για τους νεκρούς πρόσφυγες στη Θερμή Λέσβου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια