Με τις καταθέσεις δυο βιολόγων-γενετιστών που έκαναν την πραγματογνωμοσύνη των δειγμάτων DNA της Ηριάννας και του Περικλή και μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης. Πλήθος αλληλέγγυων εντός της δικαστικής αίθουσας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Ηριάννας σήμερα ενδέχεται να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία, που περιλαμβάνει και τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 10 Μαΐου κατέθεσε ο σύντροφος της 29χρονης διδακτορικής υποψήφιας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος που έχει απαλλαγεί οριστικά από όλες τις κατηγορίες.

Σημαντική ήταν η κατάθεση ενός εγγράφου-φωτιά, που υπογράφει ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τις πρακτικές της αντιτρομοκρατικής, αλλά και την ίδια τη βιολόγο-αστυνομικό διευθύντρια του εργαστηρίου ανάλυσης DNA:

Έγγραφο φωτιά: Αποκλείεται το δείγμα DNA να ταυτίζεται με της Ηριάννας

Φίλοι της Ηριάννας έχουν δημιουργήσει ένα σύντομο βίντεο animation που αφηγείται την παράλογη ιστορία της:

Η Παράλογη Ιστορία της Ηριάννας [ΒΙΝΤΕΟ]

ΥΝ

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X