Μία αποτροπιαστική πράξη κατά της ζωής έλαβε χώρα στη Σητεία. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας, με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, δημοσιεύει εικόνα όπου εμφανίζονται οι σωροί τριών κουταβιών, όχι πάνω από 2 μηνών, δεμένα μέσα σε μία πλαστική σακούλα, μαζί με μία ισομεγέθη με αυτά πέτρα. Σύμφωνα με το ποντίκι, τα κουτάβια βρέθηκαν πνιγμένα.  Η επιμέλεια που απαιτεί η όλη διαδικασία μαρτυρά ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η θανάτωση 3 μικρών σκυλιών.

Δεν είναι πρώτη φορά που έρχονται στο φως πράξεις θανάτωσης μη ανθρώπινων ζώων στη συγκεκριμένη περιοχή. Στις 10 Ιουλίου 2013 αναφέρονται από το sitiapress.gr, 23 σκυλιά θανατωμένα, εντός οργανωμένου χώρου για τη φροντίδα μη δεσποπζώμενων ζώων, μετά από πιθανολογούμενη εγκληματική πράξη αγνώστου το προηγούμενο βράδυ.

Στις 20 Μαΐου 2016, ο Δήμος Σητείας εκδίδει ανακοίνωση σχετική με τις δηλητηριάσεις ζώων κατά τις προηγούμενες ημέρες, εφιστόντας την προσοχή στις νομικές κυρώσεις αλλά και τους κινδύνους της δημόσιας υγείας στην κοινότητα. Η ρύπανση διαφόρων χώρων από δηλητηριώδεις ουσίες συνοδεύεται από πιθανή έκθεση παιδιών σε αυτές.

Στις 22 Ιανουαρίου 2017, αναφέρεται συστηματική δηλητηρίαση στον οικισμό «Διόνυσος» της Σητείας, με 4 γάτες νεκρές, 1 σκύλο και 30 ζώα να αγνοούνται.

Αναφορές για δηλητηριώδεις δολώσεις στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αγίου Νικολάου συνεχίζονται και τον Νοέμβριο του 2018.

Οι φιλόζωοι της περιοχής φαίνεται να έχουν να αντιμετωπίσουν συστηματικά περιστατικά, με δράστες που δεν υπολογίζουν τα ζώα ως ζωντανά όντα. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας σημειώνει τις ανάγκες του για υποστήριξη στην ιστοσελίδα του. Επίσης, καλέσματα για υιοθεσία σκύλων αναρτώνται στη σελίδα τους στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]