Η ζωή διαρκώς ελαχιστοποιεί τα όριά της, μικραίνει αποστάσεις, διαστέλλει κόρες ματιών που αντικατοπτρίζουν άτομα συγγενή φιλικά αγαπητά, συσκευάζεται, μεταποιείται, οι διαστάσεις της περιπλέκουν τα ανθρώπινα όργανα που μία φτιασιδώνονται, μία περιορίζουν το συναισθηματικό τους τερραίν, μία χρονομετρούνται ανάλογα με την επήρεια της αλαζονείας τους και τεχνάζονται ανάσες κι ελιξήρια προς επιβίωση.

Ό,τι ανάσα κι ό,τι απολλώνεις ναούς κατασκευάζουμε, η οθόνη της ζωής αρχίζει να αποκτά ψηφιακό σήμα, η καταμέτρηση δεν υπάρχει στους βιολογικούς παλμούς μόνο, αλλά και στην χρηματική ιστορία των λεπτών που έρχονται και φεύγουν σε ανύπαρκτο ουσιαστικό χρόνο και σε κουβέντες που δίνουν άφεση στη δικαίωση κι αδικούν όταν παραμένουν στην επιφάνεια, παρ’ ότι βούτηξαν και πήραν φόρα απ’ αυτήν.

Όλα είναι τοποθετημένα στη σωστή τους θέση και τίποτα δεν συμφιλιώνεται με τον θόρυβο των αντικειμένων που θα επιθυμούσαν να προκαλούν όση ώρα καταδικάζονται στην ακινησία.

Κάτι τέτοιες στιγμές ψελλίζω κοντομάνικους στίχους απ’ την ανα-φυγη που «λάμνει» στο «πώς» και το «όπως» και μ’ αρέσει να κλείνω την ανοιχτή μου διαρκώς παλλόμενη ζήτηση με τα 7 πέπλα του Τομ Ρόμπινς:

Εκείνη τη στιγμή, λίγο προτού σβήσουν τα αστέρια (και ανάλογα με το τι άλλο έχουμε μάθει στη ζωή μας) θα μας κυριέψει μια φόρητη λύπη και πικρία για ό,τι κάναμε – ή, αλλιώς, μπορεί να ρίξουμε ένα γερό, βουβό γέλιο σε βάρος μας…..

Χαρά Φρουδαράκη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X