Η Mayissa μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη από βόμβα σε νοσοκομείο της Συρίας. Οι γιατροί φοβούνται ότι η κατάστασή της όχι απλώς θα επηρεάσει το έμβρυο, αλλά ίσως αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. Την όλη κατάσταση επιβαρύνουν τα θραύσματα βόμβας που έχουν καρφωθεί στην κοιλιά της μητέρας. Έτσι, προχωρούν σε επείγουσα καισαρική τομή.

Το αγοράκι γεννιέται χωρίς σφυγμό. Οι γιατροί όμως δεν το βάζουν κάτω.

Ξαπλώνουν το μωρό. Παλεύουν για ανάνηψη. Δεν τα παρατούν. Κάνουν συνεχώς μαλάξεις. Λίγο μετά ο σφυγμός επανέρχεται, όπως και το ροζ χρώμα του. Οι γιατροί του δίνουν οξυγόνο. Και έρχεται το πρώτο κλάμα. Που δεν σηματοδοτεί τη λύπη αλλά τη χαρά για μια ζωή που σώθηκε μέσα στα χαλάσματα του πολέμου.

Αυτή ήταν μια νίκη των γιατρών μέσα στις συνεχείς μάχες που δίνουν στη Συρία. Μητέρα και γιος σώθηκαν. Δυστυχώς όμως, όσο μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, ποτέ δεν θα είναι ασφαλείς.

 

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X