Δεν συμβαίνει συχνά, ούτε συμβαίνει σε όλους, υπάρχουν όμως εκείνες οι σπάνιες φορές που γράφεται Ιστορία κι είσαι εκεί. Κι όλα συνδέονται και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Την Κυριακή στην Ελλάδα θα ζήσουμε μία τέτοια στιγμή. Από εκείνες που θα λέμε μετά “ήμουν κι εγώ εκεί!”. Είναι αυτό που έγραφε ο Σαββόπουλος στο Αμνηστεία ’64 “Είμαστε οι πρώτοι κι ακολουθάνε αναστημένοι χίλιοι νεκροί”…

Ακολουθάνε οι αυτοκτονημένοι του Μνημονίου και οι νεκροί απ΄ τα μαγκάλια, οι εκτελεσμένοι της Καισαριανής και οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Χριστούλας που αυτοκτόνησε το ΄12 στο Σύνταγμα και ο δολοφονημένος Αλέξης Γρηγορόπουλος, οι μαχαιρωμένοι γκέι και τα αδέσποτα που φόλιασαν για την Ολυμπιάδα, οι πνιγμένοι στο Φαρμακονήσι και αυτοί που πέθαναν στα ράντσα των νοσοκομείων…

Είμαστε εμείς, οι άνεργοι και οι απολυμένοι, οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ, τα παιδιά που φύγαν Γερμανία κι οι γονείς τους που μείναν πίσω, αυτοί που δεν έχουν φάρμακα κι αυτοί που δεν έχουν ρεύμα. Είμαστε τα κρύα σπίτια και οι ουρές στα συσσίτια.

Την Κυριακή, θα μετρηθούμε κι είμαστε περισσότεροι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε τα τέλη της δεκαετίας του '80 (οτιδήποτε μετά το 85 προσδιορίζεται ως "τα τέλη") και αφού ξεκίνησε να λέει τις ειδήσεις στον καθρέφτη φορώντας τεράστια κοκκάλινα γυαλιά σαν τον Χατζηνικολάου έκανε διάφορα βήματα τα οποία θεωρούσε ότι κατατείνουν προς μια δημοσιογραφική καριέρα. Σπούδασε νομική στο City και επικοινωνία στο LSE και μετά πήγε μαθητευόμενη στην ΑΥΓΗ όπου διαπίστωσε ότι η δημοσιογραφία είναι κάτι τελείως διαφορετικό και από τις σπουδές της και από τον Χατζηνικολάου. Πιστεύει πως δεν υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία όπως δεν υπάρχει και αντικειμενική ομορφιά.

Related Posts