Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα ελληνικά ΜΜΕ γράφουν για το μήνυμα κάποιου πιλότου F16 που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το μήνυμα του πιλότου μπορεί να είναι ένα απλό “χρόνια πολλά Ελλάδα”, αλλά οκ, κανένα θέμα για τους πρωτεργάτες της ενημέρωσης.

Είναι πιο εντυπωσιακό κι από πιρουέτα F16, ότι κάθε μα κάθε χρόνο ανήμερα της 28ης τα μεγάλα media της χώρας γράφουν την ίδια είδηση.

Συγκινηθήκαμε φέτος, συγκινηθήκαμε πέρυσι, συγκινηθήκαμε το 2015, το 2014, ε και κάπου εκεί σταματήσαμε για να μην πλαντάξουμε και στο κλάμα Σάββατο απόγευμα.

Μήπως πράγματι συντονίζονται οι πιλότοι των F16 της χώρας ώστε κάποιος να συγκινήσει το πανελλήνιο και τα έρμα ελληνικά ΜΜΕ αναγκάζονται να το γράψουν;

Μωρέ μπα.

Εθνικισμό και στρατοκαυλίαση θέλουν να πουλήσουν τα παλικάρια.

2017

 

2016

2015

 

2014

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts