Λίγο καιρό μετά την εκδήλωσή μας για το την επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, σας παρουσιάζουμε και το βίντεο με τις ομιλίες.

Η εκδήλωση ήταν μία αποτίμηση για το σύμφωνο συμβίωσης, μία κριτική και ένας γόνιμος διάλογος. Στο πάνελ βρέθηκαν οι Μαρίνα Γαλανού (πρόεδρος του ΣΥΔ – Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών),Αντώνης Σιγάλας (ΛΟΑΤ ακτιβιστής – μέλος της ΟΛΚΕ), Κωστής Λιερός (τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ), Στέλλα Μπελιά (πρόεδρος της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο»), Άλκης Δελαντώνης (μέλος της κοινότητας), Αλεζίνη Λόξα (Φοιτήτρια – Μέλος της ομάδας φύλου της Νομικής)  και η Λίνα Θεοδώρου από την φεμινιστική ομάδα Κιουρί-at.

Μπορείτε να διαβάσετε μία σύνοψη όσων ελέχθησαν και συνέβησαν, όπως και τα κείμενα των ομιλιών της Μαρίνας Γαλανού και του Αντώνη Σιγάλα.

** Θερμές ευχαριστίες στο Booze για την παραχώρηση του χώρου και το ενδιαφέρον για το ζήτημα. **

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια