Ό,τι έγινε στην Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ δεν ήταν τυχαίο. Φέργκιουσον, Βαλτιμόρη είναι τα αποτελέσματα της καθημερινής κοινωνικής ανισότητας, αδικίας και καταπίεσης που νιώθουν οι αφροαμερικανοί πολίτες στην ίδια τους τη χώρα. Ένα απίστευτο βίντεο δείχνει τις εξωφρενικές ανισότητες που βιώνει κάποιος που είναι μαύρος στην Αμερική. Μήπως τελικά το απαρτχάιντ δεν πέθανε ποτέ οριστικά;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X