Ένα δίχρονο κοριτσάκι αναζητά η αμερικανική συνοριοφυλακή στον ποταμό Ρίο Γκράντε κοντά στο Τέξας. Η μητέρα του, μετανάστρια από την Αϊτή συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να περάσει το ποτάμι από το Μεξικό και δήλωσε ότι έχασε το παιδί μέσα στο νερό.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μόνο ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο δύο ανθρώπων, ενός άνδρα και της 23μηνών κόρης του, στα νερά του ποταμού, επίσης κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στις ΗΠΑ. Οι εικόνες των νεκρών σωμάτων τους έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή για τη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Τραμπ.

Καθώς οι χιονοπτώσεις φέτος τον χειμώνα ήταν αυξημένες σε σχέση με άλλες χρονιές, η στάθμη του ποταμού και των παραποτάμων του έχει ανέβει πολύ, προκαλώντας αύξηση της ταχύτητας των υδάτων. Σύμφωνα με την αμερικανική συνοριοφυλακή, καθημερινά γίνονται επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι για να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια