Ο Abdalla Al Omari δημιούργησε μια σειρά από ζωγραφιές την οποία ονομάζει “The Vulnerability Series” όπου απεικονίζει τους παγκόσμιους ηγέτες ως πρόσφυγες.

Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντιμίρ Πούτιν, Άνγκελα Μέρκελ και άλλα πολιτικά πρόσωπα τοποθετούνται στις δύσκολες καταστάσεις, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πρόσφυγες. Η απεικόνισή τους δίνει πλούσια τροφή για σκέψη.

Απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς, ο δημιουργός σημειώνει στην ιστοσελίδα του: “Χαίρετε. Ας τα πούμε ξεκάθαρα, εγώ είμαι αδύναμος. Κι εσείς όμως που επίσημα είστε οι ισχυρότεροι, δεν είστε τόσο ισχυροί. Ας γιορτάσουμε σ’ αυτό λοιπόν”.

Ο δημιουργός όπως σημειώνει ακόμη, πιστεύει στην αξία του να είμαστε ευάλωτοι. Εξηγώντας το γιατί αναφέρει ότι “οι ώρες που πέρασα με ανθρώπους από την πατρίδα μου με επηρέασαν περισσότερο απ’ όσο φανταζόμουν. Στις στιγμές της μεγαλύτερης αδυναμίας, βλέπεις πόσα μεγάλα αποθέματα δύναμης έχεις. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μεγάλο όπλο της ανθρωπότητας είναι ότι είναι ευάλωτη. Ούτε τα πυρηνικά όπλα, ούτε οι βόμβες, ούτε οι σφαίρες. Το ότι είμαστε ευάλωτοι είναι μεγάλο δώρο, για το οποίο όλοι πρέπει να γιορτάζουμε”.

#Ντόναλντ Τραμπ

 

#Βλαντιμίρ Πούτιν

 

#Κιμ Γιονγκ Ουν

 

#Ομπάμα

 

#Μέρκελ

 

#Ντέιβιντ Κάμερον

 

#Μπασάρ Αλ Άσαντ

 

#Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί

 

#Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 

 

 

#Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ

 

#Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια