Γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και ακροδεξιοί που έφτασαν στην Αθήνα από την Σερβία, προκειμένου να συμμετάσχουν στα επεισόδια, βρίσκονταν μεταξύ των ατόμων που πρωταγωνίστησαν στις βίαιες συγκρούσεις, που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος.

Ειδικότερα, οι ακροδεξιοί από την Σερβία και την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούσαν την «φάλαγγα» που επιχειρούσε στα σκαλιά της Βουλής πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και με τις συνεχείς επιθέσεις τους με μπουλόνια, πέτρες και ξύλα τραυμάτισαν αρκετούς άντρες των ΜΑΤ. Στην ανηφορική είσοδο του κοινοβουλίου επί της Αμαλίας, απέναντι από την «Μεγάλη Βρετανία» επιθέσεις πραγματοποιούσαν κουκουλοφόροι προερχόμενοι από ακροδεξιές οργανώσεις.

Επιπλέον, μεταξύ των συλληφθέντων για τα επεισόδια είναι και ένας άνδρας που είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Υπενθμίζεται ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στην “Φαβέλα” τον Αύγουστο του 2017, ήταν μέλη της ναζιστικής ομάδας “Απέλλα”. Ο συλληφθείς του Συλλαλητηρίου της ήταν από τα βασικά στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Την ίδια στιγμή, φωτογραφικά ντοκουμέντα κατέγραψαν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Από τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ, συνολικά 33 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά και στο ιατρείο της Βουλής.

Από τις πέτρες και τη «βροχή» των αντικειμένων που δέχτηκαν, κάποιοι αστυνομικοί έχουν σπάσει δάχτυλα χεριών, έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ ένας έχει υποστεί κάταγμα στον αστράγαλο.

Ο αριθμός των πολιτών που τραυματίστηκαν έφτασε τους εννέα, εκ των οποίων οι επτά διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και οι δύο στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε την Κυριακή σε προσαγωγή 12 ατόμων από τα οποία συνελήφθησαν οι επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Πηγή: tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια