Με νέο βίντεο το Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το Golden Dawn Watch, μας εξηγεί πως εκπαιδεύονται τα μέλη της Χ.Α. για να δολοφονούν.

«Τέλος χρόνου. Πάμε». Η ατάκα-παράγγελμα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να σημάνουν το τέλος των επιθέσεών τους και να αποχωρούν συντεταγμένα, όπως προέκυψε από την κατάθεση των μαρτύρων στο Δικαστήριο.

Αυτός είναι και ο τίτλος του νέου βίντεο που δημοσίευσε η πρωτοβουλία Golden Dawn Watch, στα πλαίσια της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Η δίκη συνεχίζεται. Ενημερώσου». Στο βίντεο αναπαρίσταται η εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής, όσον αφορά το επιχειρησιακό σκέλος των επιθέσεων.

Στο τέλος του βίντεο, εμφανίζονται αποσπάσματα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις του Σαχζάντ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκαν με τον ίδιο «επαγγελματικό» τρόπο.

Ας σημειωθεί ότι ο Σαχζάντ Λουκμάν, 27 χρονών με καταγωγή από το Πακιστάν, δολοφονήθηκε ξημερώματα τον Ιανουάριο του 2013 καθώς πήγαινε με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στη λαϊκή αγορά Πετραλώνων για να δουλέψει. Οι δράστες – μέλη της Χ.Α. ισχυρίστηκαν ότι τον δολοφόνησαν «επειδή τους έκοβε το δρόμο με το ποδήλατο». Η επίθεση στον Λουκμάν δεν είχε γίνει ευρέως γνωστή μέχρι τη στιγμή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, το Σεπτέμβριο του 2013.

Περισσότερα βίντεο από το Golden Dawn Watch εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια