Τέσσερις νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί και 207 τραυματίες στην πρώτη επέτειο της Μεγάλης Πορείας για την Επιστροφή

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου στον φράχτη της Γάζας για την πρώτη επέτειο των διαδηλώσεων της Μεγάλης Πορείας για την Επιστροφή και αντιμετώπισαν τα δεκάδες ισραηλινά τανκ και στρατεύματα που μαζεύτηκαν στην άλλη πλευρά του φράκτη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν γι’ ακόμα μία φορά αληθινά πυρά, σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα στους διαδηλωτές, σκοτώνοντας τέσσερα νεαρά αγόρια και τραυματίζοντας τουλάχιστον 207 άτομα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Οι νεκροί είναι οι: Tamer Aby el-Khair(17 ετών), Adham Amara (17 ετών) Belal al-Najjar (17 ετών) και Mohamed Jihad Saad (20 ετών).

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν το δικαίωμα να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο οι οικογένειές τους εκδιώχθηκαν βίαια κατά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948. Ζητούν επίσης τον τερματισμό του 12ετούς αποκλεισμού της Γάζας από τον Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Παρά την έντονη βροχή, περίπου 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή των συνόρων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια