Μετά τους έλληνες εθνικιστές και τον Ερντογάν τώρα “χτύπησαν” και οι χριστιανοταλιμπάν

Εκ νέου αποκλεισμός (ο τέταρτος μέσα σε διάστημα δύο μηνών) δημοσιεύσεων από το Facebook στη σελίδα Jo Di

Η πρώτη και η δεύτερη φορά ήταν στο τέλος Γενάρη, ανάμεσα στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, μετά από αναφορές φασιστών στη δημοσίευση των απειλητικών μηνυμάτων που έλαβα (δείτε εδώ σχετικά), ενώ την τρίτη φορά δράση έλαβε ο Ερντογάν με αποτέλεσμα να κλείσει η σελίδα (δείτε εδώ σχετικά).

Την τέταρτη φορά, σειρά έχει η ομάδα χριστιανοταλιμπάν, από ό,τι ενημέρωσε σχετικά το Facebook.

Πριν μισή ώρα προσπαθώντας να μπω στο λογαριασμό έλαβα τα εξής μηνύματα από το Facebook, μέσω των οποίων με ενημέρωνε για τον εκ νέου αποκλεισμό δημοσιεύσεων (η σελίδα είναι ορατή για τους αναγνώστες, χωρίς να μπορεί να δημοσιευτεί κάτι για 24 ώρες). Στα μηνύματα περιέχοταν και τα γνωστά απειλητικά από την μεριά του Facebook, για πολυήμερο αποκλεισμό ή και εκ νέου διαγραφή της σελίδας.

Η επίμαχη δημοσίευση αυτή τη φορά ήταν η απεικόνιση των λεγομένων του Αμβρόσιου (κατά την απολογία του στο δικαστήριο) η οποία από ό,τι φαίνεται ενεργοποίησε τον μηχανισμό των χριστιανοταλιμπάν να δράσουν με αναφορές. Το αποτέλεσμα ήταν να διαγράψει το Facebook το post με το λινκ στη δημοσίευση.

Συνέντευξη του Jo Di στο 3point magazine:

Jo Di : «Η ελευθερία τίθεται υπό αμφισβήτηση στο διαδίκτυο αλλά και έξω από αυτό»

:

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X