«Όλα ξεκίνησαν όταν παρατήρησα στο περβάζι του παραθύρου του διπλανού σπιτιού δυο πορσελάνινους παπαγάλους» λέει ο φωτογράφος Daniel Zakharov αναφερόμενος στην στιγμή που του πρωτοήρθε η ιδέα να φωτογραφίζει τα παράθυρα αγνώστων σπιτιών.Το “The signs of Life”, όπως ονόμασε το project του ο Zakharov, αποτελείται από μια σειρά δεκάδων φωτογραφιών παραθύρων αγνώστων σπιτιών και αγνώστων ανθρώπων.

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-1

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-2

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-3

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-4

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-5Στην εποχή των social media όπου ο καθένας μπορεί να μάθει για τον άλλον σχεδόν τα πάντα με το πάτημα ενός κουμπιού, ο Zakharov επέλεξε το μυστήριο. Και τι το ενδιαφέρον μπορεί να ‘χουν τα παράθυρα των σπιτιών; Η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία! Παιχνίδια, γλάστρες, κατοικίδια μέχρι και σκελετούς απαθανάτισε με το φακό του ο φωτογράφος, αντικείμενα που το καθένα αποκαλύπτει κάτι από τον χαρακτήρα και την ζωή του ιδιοκτήτη του κάθε σπιτιού.

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-6

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-7

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-8

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-12

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-13

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-14

the-sings-of-life-wondows-daniel-zakharov-15

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια