Έρχεται μια απόλυτα “δυνατή” κινηματογραφική εβδομάδα μιας και θα δούμε την πολυαναμενόμενη ταινία “Η πιο σκοτεινή ώρα” στην οποία πρωταγωνιστεί ο σπουδαίος Γκάρι Όλντμαν. Θα δούμε όμως και δύο ειδών ντοκιμαντέρ, ένα για την σπουδαία σοπράνο Μαρία Κάλλας και ακόμα ένα φυσιολατρικό που θα μας ταξιδέψει από την Ανταρκτική και την Αυστρία μέχρι την Νέα Ζηλανδία και το Θηβέτ. Τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και ένα οσκαρικό δράμα του ΜακΝτόνα, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει την ταινία “Αποστολή στην Μπριζ”.

Η πιο σκοτεινή ώρα

Ένα ντοκιμαντέρ για τη σπουδαιότερη σοπράνο του προηγούμενου αιώνα δια χειρός Tom Volf. Άγνωστες συνεντεύξεις, σπάνιο υλικό από παραστάσεις και επιστολές προς την οικογένεια, τους φίλους της, τον πρώτο της σύζυγο και τον Αριστοτέλη Ωνάση αποκαλύπτουν τον μύθο της μεγάλης ντίβας της όπερας.

Mountain

Ένα Αυστραλιανό φυσιολατρικό ντοκιμαντέρ έρχεται για να μας ταξιδέψει από την Ανταρκτική και την Αυστρία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και το Θιβέτ, με αφηγητή τον Γουίλιαμ Νταφόε. Μία εξερεύνηση στις υψηλότερες και μαγευτικότερες βουνοκορφές του πλανήτη.

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μισούρι

Τέσσερις Χρυσές Σφαίρες για ένα οσκαρικό δράμα του Μάρτιν ΜακΝτόνα (“Αποστολή στην Μπριζ”). Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ κάνει μία τολμηρή κίνηση παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, οι οποίες αναγράφουν ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα προς την τοπική αστυνομία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια