Ο Κώστας Στεφανίδης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ή όπως συγκεκριμένα γράφει ο ίδιος συντονιστής ετεροδημοτών της ΝΔ, δυο ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, θεώρησε χιουμοριστικό να ανεβάσει σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με το οποίο διερωτάται αν η πρώην ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα -η οποία δεν εκλέχτηκε αυτή τη φορά- θα μπορούσε να του καθαρίσει τώρα το σπίτι, μιας και «μένει άνεργη». Κατά λέξη έγραψε: «Τώρα που η Κουνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!».

Τι να πρωτοσσχολιάσει κανείς; Το ταξικό μίσος του συγκεκριμένου στελέχους προς την εργατική τάξη την οποία αντιμετωπίζει υποτιμητικά και αφ’ υψηλού; Το μίσος του προς έναν άνθρωπο που κατάφερε, ενώ προέρχεται από την εργατική τάξη να φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο, λες και αυτό το «προνόμιο» ανήκει μόνο τις ελίτ; Τον σεξισμό του για μια γυναίκα που κατάφερε να υπηρετήσει πετυχημένα ένα υψηλό αξίωμα ή την πατριαρχική του άποψη ότι μια γυναίκα μετανάστρια πρέπει να κάνει μόνο τις οικιακές δουλειές που ο πατριάρχης βαριέται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που στην καμπάνια του διατυμπάνιζε το «αξίζουμε καλύτερα» αυτή την αλλαγή εννοεί; Βέβαια αν θυμηθούμε ότι πριν μια εβδομάδα ο ίδιος υποστήριξε δημόσια ότι βασικές δουλειές του σπιτιού γίνονται από τη γυναίκα, μάλλον συμφωνεί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X