Στην αποκάλυψη ότι ταυτοποιήθηκε ο άνδρας με το κίτρινο τι-σερτ που εμφανίζεται σε διάφορα βίντεο από την ημέρα της επίθεσης στον Ζακ Κωστόπουλο, προχώρησε πριν λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.  Μετά από λίγο ωστόσο ο Ν. Ξυδάκης κατέβασε την ανάρτηση και επισήμως η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται.

Την αποκάλυψη για τον άνδρα με το τι-σερτ είχε κάνει τo διεθνές ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture. Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει απαθανατιστεί σε διάφορα βίντεο που αφορούν τη βίαιη επίθεση και τον θάνατο του Ζακ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ -όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση- η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν τον γνωρίζει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X