Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς παρελθόν όπως δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς πολιτισμό. Αυτό είναι γνωστό, το μαθαίναμε χρόνια στο σχολείο, δεν υπήρξε κοινωνία που να διέπρεψε, κοινωνία που να αναπτύχθηκε χωρίς πολιτισμό. Παρόλα αυτά οι κυβερνώντες πολιτικοί φαίνεται μάλλον πως το έχουν ξεχάσει όπως δείχνουν οι αριθμοί του φετινού προϋπολογισμού για τον πολιτισμό και η ληστεία στην παρατημένη -και όχι μόνη- Εθνική Πινακοθήκη.

Αν κάτι στραγγαλίζεται ταχύτατα με τις πολιτικές λιτότητας και περικοπών πέρα των άλλων είναι ο Πολιτισμός. Αυτό το μήνυμα ήθελε να δώσει μέσω του παρακάτω βίντεο που δημιούργησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Με σύνθημα «τα αγάλματα δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις», το βίντεο παροτρύνει τον κόσμο να σταθεί ενάντια στις πολιτικές αφανισμού του μόνου στοιχείου που μπορεί να κρατήσει μια κοινωνία που καταρρέει εκτός όλων των άλλων και αξιακά και ηθικά, του πολιτισμού.

  

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X