Μπορεί να μην σκέφτεστε ότι το πλαστικό πιρούνι που χρησιμοποιείτε στο μεσημεριανό σας διάλειμμα θα μπορούσε να προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις στον πλανήτη, αλλά αν φανταστείτε ότι και τα 7.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι κάνουν το ίδιο, η εικόνα είναι αρκετά τρομακτική. Για να το πούμε απλά πνιγόμαστε στο πλαστικό.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να σώσουν τον πλανήτη μας, επειδή γνωρίζουν τις περιβαλλοντικές απειλές και το γεγονός ότι είμαστε ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος. Όλες οι εμπνευσμένες ιστορίες θετικών περιβαλλοντικών κινήσεων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης #trashtag, μας εμπνέουν να συμμετάσχουμε στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μια άλλη προσπάθεια να καταπολεμηθεί η άγνοια και να διασφαλιστεί ένα καλύτερο αύριο είναι η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση Sea Shepherd Conservation Society (SSCS), η οποία στοχεύει στη διατήρηση και την προστασία οικοσυστημάτων και ειδών στους ωκεανούς του κόσμου καταπολεμώντας την καταστροφή της άγριας ζωής των θαλασσών.

Η ομάδα συνεργάστηκε με τους διαφημιστικούς οργανισμούς Tribal Worldwide São Paulo και DDB Guatemala για να εφαρμόσουν μια απίστευτη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το πλαστικό. Οι αφίσες 3D απεικονίζουν δύο θαλάσσια ζώα – μια χελώνα και μια φώκια – που υποφέρουν από τις τρομακτικές συνέπειες των πλαστικών και μεταφέρουν ένα μήνυμα που ανοίγει τα μάτια: «Το πλαστικό που χρησιμοποιείτε μία φορά βασανίζει τους ωκεανούς για πάντα».

*Αλιευμένο από το tvxs.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια