Οι ισχυρές πιέσεις από τα “Κίτρινα Γιλέκα” υποχρεώνουν σε διαρκείς υποχωρήσεις τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανακοίνωσε σε σημερινό διάγγελμά του πακέτο με μέτρα αντιμετώπισης των ανισοτήτων.

Το μέτρο που ξεχωρίζει απ’ όσα υποσχέθηκε ο πρόεδρος, είναι εκείνο της αύξησης όλων των μισθών κατά 100 ευρώ, με τον ίδιο να σημειώνει πώς δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθούν οι εργοδότες.

Κάλεσε επίσης τις επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα, να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα “επίδομα” στο τέλος του έτους και ανακοίνωσε ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους ξεκαθάρισε ακόμη πως εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 2.000 ευρώ δεν θα κλιθούν να καταβάλλουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Επιπλέον χαρακτήρισε “δικαιολογημένη” και “βαθιά” την οργή που εκφράζουν τα “κίτρινα γιλέκα” με τις κινητοποιήσεις τους τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και αναγνώρισε πώς κάποιες από τις δηλώσεις του ήταν λανθασμένες.

Από την άλλη όμως καταδίκασε τη βία και στην ουσία προανήγγειλε ακόμη μεγαλύτερη αστυνομική καταστολή. «Θα αναπτύξουμε κάθε μέσο για να σταματήσει η βία».

Οι νέες δεσμεύσεις Μακρόν, μετά την ανακοίνωση για αναστολή της αύξησης του φόρου στα καύσιμα, αποτελούν ένα ακόμη βήμα μπροστά για το κίνημα στη Γαλλία. Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που εκφράζουν επιφυλάξεις και τονίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη για παύση των κινητοποιήσεων.

Adresse à la Nation.

Adresse à la Nation.

Δημοσιεύτηκε από Emmanuel Macron στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια