Ήρεμες παρελάσεις χωρίς απρόοπτα και επεισόδια αυτό θα πούνε οι τηλεοράσεις και ίσως αναφέρουν ότι υπήρξαν πανό σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, σε κάθε πόλη και επαρχία παραλείποντας βέβαια το μήνυμα τους: ” Όχι στον φασισμό.”

Και δεν ήταν μόνο τα πανό. Οι μαθητές έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό αντιφασιστικό και αντιμνημονιακό μήνυμα στην παρέλαση, είτε με αποστροφή των κεφαλιών τους μπροστά στους επισήμους, είτε φορώντας  μαύρα περιβραχιόνια είτε παρελαύνοντας ξυπόλυτοι.

Η ξυπόλητη μαθήτρια στο Σύνταγμα σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κοινωνικές συνθήκες.

parelasi

Οι μαθητές στην Χαλκιδική με μαύρα περιβραχιόνια και υψωμένες γροθιές.

sos

Με αντιναζιστικά περιβραχιόνια  οι μαθητές στο Περιστέρι.

parelasi2

Οι μαθητές στο Ηράκλειο Κρήτης γυρίζουν τα κεφάλια τους από την άλλη.

parelasi3

Όσο και αν προσπάθησαν να μετριάσουν το κλίμα και τις αντιδράσεις, δε κατάφεραν να κρύψουν αυτό που οι παρελάσεις καθρεφτίζουν, το κοινωνικό κλίμα, αυτό που φωνάζει όχι στα μνημόνια, όχι στην λιτότητα, όχι στην τρόικα, όχι στην πολιτική τους, όχι στον φασισμό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X