Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους παγκοσμίως σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Χαμένη αυτοσυγκέντρωση, λάθος υπολογισμός, υπερβολική ταχύτητα, οι λόγοι που μπορεί να προκληθεί ένα τροχαίο δυστύχημα είναι πολλοί και απρόβλεπτοι. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και μπορεί να τα κάνει ο οποιοσδήποτε. Για τον λόγο αυτό αποφεύγουμε τις υψηλές ταχύτητες, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο αντίδρασης σε περίπτωση λάθους.

Αυτό μας εξηγεί με γλαφυρό τρόπο μία διαφήμιση από την Νέα Ζηλανδία. Ένας οδηγός θέλει να εισέλθει στον κεντρικό δρόμο από έναν επαρχιακό, δεν υπολογίζει την ταχύτητα του επερχόμενου αυτοκινήτου και πραγματοποιεί το μοιραίο λάθος. Όπως θα δείτε στο τρομερό βίντεο αν θες να αποφύγεις το μοιραίο δεν αρκεί να μην κάνεις ο ίδιος το λάθος. Μπορεί να το κάνει ο «άλλος» και τότε θα εύχεσαι να μην ήσουν βιαστικός…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια