Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια
κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

Εικόνες αλληλεγγύης είδαμε την πρώτη ημέρα των προσφυγόπουλων στα σχολεία της χώρας Ελλάδα. Στο Θησείο, στο Λαύριο, στη Θεσσαλονίκη, τα προσφυγόπουλα αντίκρισαν χαμόγελα στα πρόσωπα των νέων τους συμμαθητών και δασκάλων. Ένα σημαντικό στοίχημα κερδήθηκε και ο ρατσισμός ηττήθηκε. Όχι βέβαια ολοκληρωτικά. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στα παιδιά.

Με τραγούδια υποδέχτηκαν στο σχολείο τα προσφυγόπουλα στο Λαύριο

Με κεράσματα υποδέχτηκαν οι γονείς τα προσφυγόπουλα στο 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στο Θησείο

Μαθητές στην Θεσσαλονίκη υποδέχονται με χειροκροτήματα τα προσφυγόπουλα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια