Ο μικρός Τζαξ αποδεικνύει πως κανένας δε γεννιέται με προκαταλήψεις.

Ο 5χρονος Τζαξ από το Κεντάκι δεν έλεγε να κουρευτεί κι όταν πια το ξανασυζήτησε με τη μαμά του, της είπε ότι θέλει ένα πολύ συγκεκριμένο κούρεμα: Ήθελε να γίνει σαν τον φίλο του τον Ρέντι.

Έτσι, ο μικρός Τζαξ ξύρισε το κεφάλι του. Ο Τζαξ είναι λευκός κι ο Ρέντι μαύρος.

Η μαμά του έγραψε στο Facebook: «Ο Τζαξ είπε πως ανυπομονεί να πάει την Δευτέρα στο σχολείο για να μπερδέψουν με τον Ρέντι την δασκάλα τους. Το βρίσκει ξεκαρδιστικό. Αυτή είναι μία κοινή τους φωτογραφία. Είμαι σίγουρη πως όλοι σας μπορείτε να δείτε την ομοιότητα. Αν αυτό δεν είναι η απόδειξη πως οι προκαταλήψεις είναι επίκτητες, τότε δεν ξέρω τι είναι. Η μοναδική διαφορά που βλέπει ο Τζαξ σε εκείνον και τον φίλο του, είναι το κούρεμα».

Το είδαμε πρώτα εδώ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X