Πόσο cool μπορεί να είναι ένα χαρτονόμισμα; Όχι ιδιαίτερα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους το χρήμα αποκλειστικά σαν το μέσο που σε βοηθάει να αποκτήσεις ό,τι χρειάζεσαι (και ό,τι δεν χρειάζεσαι).

Και ενώ είναι παράνομο να παραμορφώνει και να αλλάζει κανείς το νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών, η σκέψη ότι οι προσωπικότητες που απεικονίζονται στα αμερικανικά δολάρια θα μπορούσαν να παρουσιαστούν (ελαφρώς!) αλλαγμένες, είναι πολύ δελεαστική.

Σε μία “εξαίρεση” που επιτρέπει η τέχνη, ο καλλιτέχνης James Charles τροποποίησε τα χαρτονομίσματα των πέντε και δέκα, είκοσι και πενήντα δολαρίων, χρησιμοποιώντας γνωστά και πολύ πιο cool πρόσωπα, αλλά και moto τα οποία ταιριάζουν γάντι στους χαρακτήρες τους. Υπαρκτούς και μη.

Οι Andrew Jackson, Abraham Lincoln, Ulysses S. Grant and Alexander Hamilton “αλλάζουν” λοιπόν μορφή και μετατρέπονται στον Salvador Dali, τον Ronald McDonald, τον Willy Wonka και σε άλλα αγαπημένα πρόσωπα.

Willy Wonka

photo_willy_wonka

Yoda

photo_yoda

Van Gogh

photo_Van_Gogh

Spock

photo_spock

Sarah Palin

photo_Sarah _Palin

Salvador Dali

 photo_Salvador_Dali

Ronald McDonald

photo_Ronald_McDonald

Justin Bieber

photo_Justin_Bieber

Jules Winnfield

photo_Jules Winnfield_Pulp Fiction

Johnny Cash

photo_Johnny_Cash

Hugh Hefner

photo_Hugh_Hefner

Clint Eastwood

photo_Clint Eastwood

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια